Vanaf 1978 bereiden we boerenkaas volgens authentiek recept op onze boerderij.

traditie21

Anno 1978

– De melk komt van alleen onze buiten weidende, eigen koeien
– Onze boerenkaas is uit pure, onbewerkte, rauwe melk bereid
– Onze boerenkaas bevat geen geur- kleur- en smaakstoffen
– Onze boerenkaas bevat extra weinig zout; ongeveer 1,5% (droge stof)
De voorgaande eigenschappen zijn de sleutel tot succes voor een geweldige smaakbeleving. Dit is misschien nog wel het beste te omschrijven als een langzame, smedige, zachte, fruitige diepe smaakontwikkeling (de gouden regel is: zout proef je direct, smaak komt langzaam).
Deze boerenkaas heeft als een van de weinige Nederlandse producten door de EU het label “Gegarandeerde Traditionele Specialiteit” mogen ontvangen en staat tevens op de lijst van de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

 

Onze boerenkaas heeft  regionale en nationale prijzen behaald en behoort hierdoor tot een van Nederlands beste kazen.

Kilo kaasje