Onze boerenkaas is gewonnen uit dagverse, rauwe melk van onze eigen buiten weidende koeien. In Nederland zijn er naar schatting minder dan 100 boerderijen die op deze wijze nog kaas bereiden. Uniek en het neusje van de zalm dus. Iets waar Nederland trots op is getuige het GTS ( Gegarandeerde Traditionele Specialiteit) onderscheiding van de Europese Unie. 

Onze boerenkaas bevat geen kleur- geur of smaakstoffen. Bijzonder aan onze boerenkaas is haar zogenaamde smedige (romig/smeuïg) karakter. 

Boerenkaas Jong, ongeveer 5 weken gerijpt, lichte milde smaak
Boerenkaas Jong Belegen, ongeveer 3 maand gerijpt, volle smaak
Boerenkaas Belegen Ongeveer 6 maanden gerijpt, intense smaak
Boerenkaas Oud Belegen, ongeveer 10 maand gerijpt, intense langdurige smaak, beginnende eiwitkristallen
Boerenkaas Oud ongeveer 1 jaar gerijpt en Boerenkaas Overjarig Brokkel Oud (afgebeeld) ongeveer 3 jaar gerijpt, afhankelijk van leeftijd complexe diepe smaak vol eiwitkristallen

Visit Us On Facebook