Bereiding

Vanaf 1978 bereiden we boerenkaas volgens authentiek recept op onze boerderij:


– De melk komt van alleen onze buiten weidende, eigen koeien
– Onze boerenkaas is uit pure, onbewerkte, rauwe melk bereid
– Onze boerenkaas bevat geen geur- kleur- en smaakstoffen
– Onze boerenkaas bevat extra weinig zout; ongeveer 1,5% (droge stof)  

De voorgaande eigenschappen zijn de sleutel tot succes voor een geweldige smaakbeleving. Dit is misschien nog wel het beste te omschrijven als een langzame, smedige, zachte, fruitige diepe smaakontwikkeling.

Buiten weidende koeien

Onze buiten weidende koeien eten vers gras. In dit gras bevinden zich de zachte Omega 3 vetten, de basis voor een goede boerenkaas

dsf

Het begin: Pure melk

De pure, zogenaamde rauwe melk, moet van onberispelijke kwaliteit zijn voor een goed eindproduct

Unieke smaak door bijzondere bereiding

Jarenlang vakmanschap van vader op zoon resulteert in een boerenkaas die inmiddels vele prijzen heeft mogen winnen

Beleving van smaak


De smaak is wellicht nog het beste te omschrijven als een langzame, zachte, smedige, fruitige smaakontwikkeling. Klanten kunnen zelf de rijpingsruimte bezoeken en de onderscheidende smaak van onze boerenkaas ondervinden